Welc0me to my blog....! ^_^

Know me more here... +_+

Tuesday, December 27, 2011

....Takkan Pisah....

 Salam sumer... :)


 


hurm...mood rney mcm sdey ckit laa.. juz trgt kisah2 lma...huhu... ble dgr jew lgu ney (EREN-TAKKAN PISAH) ase nk nges jew... (pdhal dh nges pown)...huhu...cerita dlm lagu ney lbh kuang jew mcm crita aku... sape2 yg phm lirik ney, akn tau mcm ner yg aku ase skunk.. life getting hard everdy...huh... +_+ ssh sgt kew nk phm aku ney... sory la...aku xpndai nk kta2... aku dh try sbaek mgkin nk jdikkn our relationship such a wonderful time like other couple... tp pew yg aku dpt... ble dye slalu wt xendah aku, aku mla ngt "dye".... shit la! honey..plz understnd me.. i really need u like i said... -_-


Sayang aku ingin berbicara kepadamu
Tentang apa yang tengah aku rasakan
Ada apa ada apa katakanlah semuanya
Ku kan dengarkan duhai cintaku

Bila nanti orang tuamu tak meridhoi
Dengan apa yang kurasakan padamu
Semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
Begitupun orang tuaku

Kau takkan tinggalkanku
Takkan pernah sayangku
Janjimu janjiku untukku

Takkan ada yang bisa pisahkan kita
Sekalipun kau telah tiada
Akan kupastikan
Ku kan memeluk mencium di surga
Jangan kau pergi tinggalkan Aku
Bawa aku kemana kau mau
Janji ku padamu Jiwa dan ragaku
Mati ku pun mau

Wednesday, November 16, 2011

...Alone Forever.... *_*

Assalamualaikum sume... ^_^


hurm... entry kali ney mcm sdey ckit kn... ALONE FOREVER.... Hurm... ase sunyi sgt skunk ney...ntah la...bkn snang nk trma pd pew yg dh jdik skunk.. ble JANJI2 MANIS DIMUNGKIRI... ble KENANGAN BERSAMA DILUPA KN.... n pling skit ble DIRI DTINGGALKN TNPA ALASAN.... dunia2... dgn exam nk dkt... dye sggop wt aku mcm ney... skit sgt... mmg dlu aku bnyk slah ngn dye... aku xjga ati dye kdg2,aku pnh wt dye trluka... tp ble aku dh nk brubah...btol2 sygkn dye... dye plak tgglkn aku... aku sdey dye mgkir jnji2 dye...

pew nk wt nseb bdn... sy sdr dri sy... xsehebat ppuan2 len yg lg cntek...lg mnarik... kalo ngn sy pew la sgtkn... tp npew tggl sy tnpa alasan..?? bnyk awk brubah... sy ngt lg ble awk ph ckp yg awk xakn berubah wlaupown pew yg trjadi... xakn pnh tglkn sy n akn syg sy smpai awk dh xde... TAPI....???? HUH..... sume 2 hnya kata2... sy pown trtnya2...pew mkna cincin yg trsarong kt jari sy ney.... skadar hiasan??




dlu ble awk ssh... sy yg slalu da dsmping awk.. slalu dgr luahan ati wak.. mslah awk... TAPI.. ble awk dh sng...awk lpekn sy... awk tglkn sy... sntiasa crik ksalahan sy... lgsg xbg sy peluang... awk... kalo la awk nk tau wlapown sy slalu mrh2 wak... tp dlm ati sy,sy syg sgt2 kt awk... mgkin awk xnmpk kasih syg sy 2... maaf... sy xpndai pamerkn perasaan 2... tp hati sy jew tau... wlpon sy dgn owg len tp ati sy gn wak...

dlu sy mghrp awk lah yg trakhir... tp sume 2 dh hncur.. awk hncurk ati sy... awk punahkn impian kita... awk wt kn perasaan sy mati slamanya... sy ngt STPM ney sy nk wt btol2 sbb sy nk mtx u yg dkt ngn awk... TAPI awk... awk xbg sy pluang 2... awk.. mcm ner pown awk sy xpnh ksah.. ever dh rmai owg brukkn awk dkt sy tp sy xpnh kisah... sy xpnh cter.. sb sy xnk awk trluka... sy nk awk bhgia brsma sy... sy nk awk brubah ke arh kebaikan... nk awk jd kesayangn kpd parent awk...

kalo la awk dh da pgnti sy...sy doakn awk bhgia... crik la yg lbeh elok dr sy... yg bole syg awk lebeh dr sy sygkn awk...yg bole jga n trma awk seadanya lbh dr sy... jgn la crik skdr cntek luaran...sbb sy xnk awk myesal nti...xnk awk sdey nti... biar la sy mderita asalkn tgok awk bhgia..


thanx awk sbb dh lukankn ati sy... kalo JAUH alasan awk tglkn sy xpewla... pew nk wt... tp kngn brsama ngn awk xpnh sy lpew... awk tau x...mse rya bru ney sy mnges spnjg mlm.. setiap bnda yg da kt rumah 2 wt sy trgt awk... lg pdeh ble dania,eton tnya sy...akak... abg emi  mne?? oh god...! it really hurt... 1 jew sy nk awk tau... sy sntiasa sygkn awk smpai ble2... n xakn prnh sy lperkn awk... kalo awk ase xdew owg yg pdulikn awk...ngt sy sentiasa ada... :)

Thursday, October 27, 2011

< Sampai Syurga >

Salam sumer....


rndu nk post2 mcm dlu.... skunk ney bz ckit 2 yg jrg post2 entry bru.... tjok kter rney SAMPAI SYURGA.... sjew td dgr lgu dr FAIZAL TAHIR... bez plak dgr lirik dye...


Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya satu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

bez plak dgr...bermkna sgt.. part plg aku ske time....

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku

Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu


hurm...tp pew leh wt...owg dh xnk kn kter kte jgn hegeh2 kt dye... 2 la nseb ble kta dh syg dye tgglkn plak... mnusia2... dh sng lperkn kte... time dye ssh dlu kta yg slalu da ngn dye..tp ble kta ssh... dye g lak... tq sgt... ^_^ (dlm ati mrana)

Thursday, October 20, 2011

Pnat...~~

Salam sumer....

lme gak aku x update entry2 baru...cibok ckit... huhu.... npew tjok riney pnt?? sbb aku bru blik dr PAHANG.... such a wonderful experience n memories.... thanx guys....! pergh...pnt2 tros on9.... nti aku upload gmbr2 g sne....trbaek dr ladang tuuu....!! huhuhu.... cyg sume... ^_^

Thursday, August 4, 2011

Ccchhhoooiii...!!! Cara-cara nk DETECT gambar PALSU...!!

Salam sume.....

Entry ari ney khas utk kowng + masalah yg tgh aku hadap ney... ney slah satu cara yg aku mybe bole tolong korg utk knl pasti sma ada sumeone 2 gna kn gmbr dye yg btol or x....xpecially kt FB...Bdk2  yg suka sangat guna gambar palsu dijadikan gambar profile.


Thanx pd sumeone yg dh prnh post entry mcm ney...juz aku nk shared pd yg xtau...

pd sape2 yg follow FB aku...bru2 ney aku da msokkn bbrpe pic yg kononnye brkaitan ngn mber aku...nk cter pown AGAK PNJG laaa....tp alhamdulillah...antara gmbr yg da aku dh dpt detect 1 pic yg approvedkn owg yg DURJANA ney tgh tipooo!!

Kowg bole try pd sape2 yg kowng ase sgsi la kan...Sbg cntoh da yg suke bajet korea gitu,philipine n so on.. Padahal ,sume 2 gambar model-model korea yang berlambak-lambak. Xmgkin laa kn kta sume nk kenal semua model korea kan, lainlah pelakon terkenal, yang tu memang sah-sahlah menipu. Model melayu lagilah korang tak kenal.

Dengan menggunakan google image, kita boleh kesan itu gambar palsu atau tidak. Mungkin ketepatannya bukan 100% tetapi peratus untuk mengetahui gambar itu palsu atau tidak memang ada.

Caranya cukup senang.

1) pergi ke google.com

2) pergi ke images

3) di ruangan search tu, akan ada satu icon camera


4) tekan icon tu, dan masukkan url gambar yang ingin korang scan konon-kononnya

5) korang juga boleh upload gambar tu dari folder komputer korang

6) Bila dah siap search, akan keluarlah gambar yang berkemungkinan sama dengan gambar yang korang upload tadi

7) Kemungkinan untuk menjumpai gambar yang sama adalah tinggi jika gambar yang palsu itu dicuri dari mana-mana website....



EXAMPLE: One of the pic dat i had detect...!

da mamat ney BAGITAU kt mber aku ckp ney adik dye...aku dr awl mmg xcye sbb ble aku ZOOM gmbr 2 aku nmpak kt FRAME khwn 2 pkaian INDON tp aku snyap jew...mls nk ckp...org tgh hot brcntakn,....ckp pew xgna... n...aku try gna cara di atas...so mmg trBUKTI mnah ney indon...n dh bnyk fb yg gnakn profile pic ney.....

SO....SELAMAT MENCUBA.... =)

Sunday, July 31, 2011

Ccchhhoooiii...!!!CER-CER LAWAK...! ORANG KAYA & PEMANDU

 

Orang Kaya & Pemandu

Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : " Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus ! Kalau kau tak percaya cuba lihat nie."

Terus dia panggil pemandunya si King Kong " King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez."

King Kong pun menjawab dengan sopan,
" Yes Sir !! Right A way !!" Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya,
" Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul"

Orang kaya II : " Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. Biar aku tunjukkan pada kau." Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. " Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?"

Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, " Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir, mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

Tdak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan,
King Kong : " Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!"

Rambo : " Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

Ccchhhoooiii...!!!CER-CER LAWAK...! DIALOG 2 HANTU

Dialog Dua Hantu

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Ccchhhoooiii...!!!CER-CER LAWAK...! SUDAH TERLAMBAT

 

Sudah Terlambat

Seorang wanita cantik dan seksi terjatuh dari tingkat 80 sebuah
bangunan.Sampai jer di tingkat 70, seorang lelaki Inggeris berjaya
menyambutnya.

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya...
Lelaki Inggeris : Sama2, tapi anda harus membalas budi...
Wanita : Bagaimana?
Lelaki Inggeris : Tidur dengan aku....
Wanita : Tak guna, kau ingat aku pelacur?! Tidak!!
Lelaki Inggeris : Baiklah kalau begitu...
Lelaki Inggeris itu melepaskan semula wanita itu.
Di tingkat 50, seorg lelaki Perancis berjaya menyambut wanita itu.
Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya...
Lelaki Perancis : Sama2, tapi anda harus membalas budi...
Wanita : Bagaimana?
Lelaki Perancis : Tidur dengan aku...
Wanita : Tak guna!! Aku tak mahu!
Lelaki Perancis : Kalau begitu, tak guna aku selamatkan kamu...
Lelaki:Perancis itu melepaskan semula wanita itu.

Dari tingkat 50,40.. dan 30,tidak ada sesiapa pun yang dapat menangkap
wanita itu. Wanitaitu mula ketakutan dan berharap, jika ada orang yang
menyelamatkannya, dia tidak lagi kisah jika terpaksa
tidur dengan orang tersebut. Akhirnya di tingkat 20, seorang lelaki Arab
berjaya menyambut wanita itu.
Belum sempat lelaki Arab itu bersuara, wanita itu terlebih dahulu
berkata-kata...

Wanita : Terima kasih, anda telah menolong saya.. Sebagai membalas jasa,
saya akan tidur dengan anda.

Lelaki Arab : Astaghfirullah..
(lalu melepaskan semula wanita itu kerana terkejut..)

Ccchhhoooiii...!!!CER-CER LAWAK...! 18SX

 

18SX 

Sepasang kekasih baru yang bekerja sebagai pekerja sosial.. Hamid
dan Rosni selalu bersama walau kemana jua.. Suatu malam ketika
mereka berdua keluar berdating...
Hamid : "Kita nak kemana nie?"
Rosni : "Tak kisah la.. mana-mana pun boleh"
Hamid : "Apa kata kalau kita ke pantai.."
Rosni : "Saya ok aje.."

Apabila sampai dipantai mereka berdua tidak keluar
dari kereta..
mereka hanya berehat sambil berbual-bual
didalam kereta..
Mulanya berbual biasa..
lama-kelamaan..
Hamid meletakkan tangannya dipaha Rosni..
nampaknya Rosni tidak membantah..
Beberapa minit kemudian..
Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci ke atas...
Rosni masih tidak membantah...
hinggalah akhirnya ketika Hamid mengerakkan tangannya
beberapa inci lagi.. Rosni berkata dengan sopan..

"Abang Hamid... ingatlah pada akta 15 dalam
perlembagaan pekerja sosial"
Setelah mendengarkan teguran Rosni itu..
Hamid terus menarik tangannya
menjauhi Rosni.. walaupun sebenarnya dia tidak berapa
ingat isi kandungan akta 15 itu..

Hamid : "Maafkan saya"
Rosni : "Tak apa"

Lalu mereka pulang... Di rumah.. Hamid terus masuk ke
bilik dan membuka buku perlembagaan pekerja sosial dan
mencari akta 15.. lalu dia membaca kandungannya...
"Teruskan Usahamu.. Jangan lakukan Separuh Jalan
Sahaja"

Ccchhhoooiii...!!!Pose...Pose...Pose...!

Salam sume...! 

hurm...alhamdulillah umo kite dpnjgkn lg utk brtemu ramadhan taun ney... smoge pnjg lg yer... AMIN... rndu bt0l time pose kt PDRM dlu...i really miss dat moment... g trun shur ngn muka ngntok... mkn pown ngn mata trttp...haha... dgaan tol...! 

Aku hrp sgt rmdhan taun ney, rmdhan yg terindah bg aku n bnyk amal yg bole aku wt... insyallah... start from today im waiting for him to come hear...bby i wait you... 


shur pg ney ok jew la... besa la 1st day shur...ok la... dh msok tgh2...hah!! time 2 la xbgon... hehehe... pape pown wt la amal ibdat sbnyk mgkin dlm bln yg mulia ney...n jgn stop lak ble dh akhir rmdhn...tp still troskn pew yg ptot erk... SELAMAT POSE...! ^_^

Wednesday, July 27, 2011

~MUTIARA CINTA~


1) Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni luhur dan diperlukan.Yang buta adalah bila cinta itu menguasai dirimu tanpa suatu pertimbangan.


2) Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak, bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka,bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merasa rindu dan cemburu.


3) Cinta bukanlah dari kata-kata tetapi dari segumpal keinginan diberi pada hati yang memerlukan. Tangisan juga bukanlah pengobat cinta karena ia tidak mengerti perjalanan hati nurani.


4) Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.


5) Cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri.


6) Cinta pertama adalah kenangan, Cinta kedua adalah pelajaran, dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan karena hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Karena itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.


7) Kecewa bercinta bukan berErti dunia sudah berakhir. Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan. Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu
sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa kekecewaan itu.


8) Hanya diperlukan waktu semenit untuk menafsir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.


9) Hidup tanpa cinta sepeeti makanan tanpa garam. Oleh karena itu, kejarlah cinta seperti kau mengejar waktu dan apabila kau sudah mendapat cinta itu, jagalah ia seperti kau menjaga dirimu. Sesungguhnya cinta itu karunia Tuhan Yang Maha Esa.


10) Cintailah orang yang engkau kasihi itu sekedranya, mungkin saja dia akan menjadi orang yang kau benci pada suatu hari kelak. Juga bencilah terhadap orang yang kamu benci itu sekedarnya,
barangkali dia akan menjadi orang yang engkau kasihi pada suatu hari nanti.


11) Janganlah kau tangisi perpisahan dan kegagalan bercinta, karena pada hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia.
Atas kasih sayang Tuhan kau dan dia bertemu, dan atas limpahan kasihNya jua kau dan dia dipisahkan
bersama hikmah yang tersembunyi. Pernahkan kau berfikir kebesaranNya itu ?


12) Cinta itu tidak menjanjikan sebuah rumah tangga aman damai, tetapi penerimaan dan tanggung jawab adalah asas utama kebahagiaan rumah tangga. Cinta hanya sebuah keindahan perasaan,
cinta akan bertukar menjadi tanggung jawab apabila terbinanya sebuah rumah tangga.


13) Memberikan seluruh cintamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan membalas cintamu, jangan mengharapkan
balasan cinta, tunggulah sampai cinta berkembang dihatinya, tetapi jika tidak, berbahagialah karena cinta tumbuh dihatimu.


14) Cinta bukanlah dari kata-kata, tetapi dari segumpal keinginan diberi pada hati yang memerlukan.


15) Cinta lebih mudah mekar dihati yang sedang dilanda kecewa, cinta seperti ini adalah cinta yang mengharapkan belas kasihan,
oleh karena itu, bila sepi telah punah maka biasanya cinta juga akan turut terbang.


16) Cinta yang dikaitkan dengan kepentingan pribadi akan berubah menjadi putus asa.


17)Dalam sebuah percintaan, janganlah kamu sesali perpisahan tetapi sesalilah pertemuan. Karena tanpa pertemua tidak akan ada perpisahan. 

18) Menikahlah dengan orang yang lebih mencintai diri kita
daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada menikahi orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai
diri kita karena adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.


19) Cinta yang suci dapat dilihat dari pengorbanan seseorang, bukanlah dari pemberian semata.


20) Ibaratkalah kehilangan cinta itu seumpama hilangnya cincin permata di lautan luas yang tiada bertepi dan harus dilupakan. 

Cinta tidak selalu bersama jodoh, tapi jodoh selalu bersama cinta. 


21) Kata pujangga ; Cinta letaknya di hati, meskipun tersembunyi, namun getarannya jelas sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus mengendalikan tindakan kita sehingga kadangkala kita melakukan hal terbodoh tanpa kita sadari.
 
22) Cinta dimulai dengan senyuman, tuumbuh dengan dekapan dan seringkali berakhir dengan air mata.

Thursday, July 14, 2011

hah! mcm ney la bru bgos....

salam...huhu...

td aku mrh2kn...skunk agk lega lps dh ckp pew yg aku ase... n now...td aku da baca blog sume yg aku FOLLOW ney.. aku agk trsntuh sbb dye mghargai fan dye yg slalu baca entry2 dye.... CONGRAT to ASKRIE HISHAMUDDIN.... cm sesuai jew ngn mood aku ri ney....  awk la pnyelamat jiwa sy.... dye da post kn satu entry brtjok KORANG SUKA X....?? 1stly sjew2 nk bca... n aku trase best ngn ayt dye....

(Bukan apa, kalau korang tak suka nanti korang tak nak baca pulak blog aku ni kan.

Jadi, aku perlukan pendapat korang.
Blog ini bukannya blog aku sahaja tapi blog kita bersama.

Siapalah aku tanpa korang kan. Korang lah sebenarnya punca aku masih bertahan dalam dunia blog ni sebenarnya. Jadi, tak adillah kalau aku tak tanya pendapat korang kan.)



see...btapew dye hrgai fan dye...owg mcm ney la ptot dijdikn cntoh.. aku tau sume owg da view msing2 tp kna pk ckit...ko idopkt duia bkn sowng2 tp rmai...kalu ko xhrmat org len jgn pk owg len nk sjong ko even bgos thap gaban skali pown k...so think about dat....! ko pown bkn clang2 owg xclap aku....owg trpelajar kn..so pkai otak mcm owg trpljar ckit...jgn ltak otak kt lutut nti ssh dri sndiri...hahah

Ada aku ksah....??!

Salam sume....

hurm....entry kali ney juz nk lpaskn gram...aku da la 'trbaca' blog sumone ney... kdg2 aku ase mnusia ney juz pndai jew nk krtik tp xpndai nk pk dlm2... xpk org len juz selfish!! slah kew kalu aku ckp aku dh follow blog ko n mtx ko follow blik...?? aku xase aku sowng jew yg trasa bab ney...coz rmai gak yg komplain...tp aku tau ko xksah kan... b4 ney aku salah sowng dr pmnat blog ney...tp lpas jew aku bca entry dye tros ase sebal jew otak aku... ko kna r pk yg ko ckp 2 bg owg trase ke... ko kn 'popular' ngn idea2 bernas kt blog kn... jgn ngt hal rmeh tmh ney bnda besa... ktaowg sbg pminat ko tros ase huh... mcm....mls nk ckp nti jd isu lak... sumpah xhrgai org... weh....aku xksah r ko xfollow blog aku juz i want to mention dat u a really a selfish person without thinking other feeling....HEY NGT CKIT TNPA KTOWNG KO 2 NOTHING LA...!!! kalo mcm ney la skap ko n ko ase rmai sgt yg skong pew yg slamney ko ckp...jgn perasaan la... aku tau kalu aku ckp ney skit pown ko xambek ksah... aku xheren ko xambk ksah sal aku sbb aku bkn da pape pon yg special...yela blog pown bkn cggh mcm ko kn...tp pk r perasaan peminat n owg yg slalu follow blog ko...compem terasa dyeong... kalo mcm 2 la xlame r ko...lastly.....!! DO I CARE....!!! wth...!

Friday, July 8, 2011

Radio ONLINE di Blog sndiri..!

RADIO ON LINE?? Apa tuuu?? Hahahahhaa.. Radio lerr... Radio yang selalu korang dengar tuu... Apa lagi kan?? Ok.. kat sini aku nak rekemen laa kat korang yang suka sangat ngan bunyi-bunyian kat blog tuu kan?? Kompom2 laa korang memang yang jenis suka dengar lagu-lagu kan?? Bising kan blog korang sebab pasang player2 yang tah apa2 entah haram tak ada butang nak stop ataupun pause.. Nak duduk lama2 pon bosan dowh... Bukan semua org akan mute dia punya laptop kan?


Ok2.. Skang aku nak rekemen laa kat korang radio yang aku pakai skang nih.. rasa-rasanya sangat terrrbaeeekkk sebab boleh dikatakan semua radio ada kat situ..


Bukan setakat radio, korang nak tengok TV pon boleh beb.. Semuanya ada kat situ taw.. Memang gempak laa sangat.. Ok ok.. banyak cite plak aku.. Nii haa kat bawah nihh radionya..






Haaa... Siap koding lagi aku bagi kat korang kan? Korang boleh laa try cuba test radio nihh kat sini.. Korang klik jer kat bwah skali aku da sediakn...... pilih radio mana nak dengar atau TV mana nk tgk, dia akan keluar popup satu page kecik dan tunggu sekejap sementara radio atau TV tuu nak loading.. pastu, enjoy the music and enjoy the TV.. Haha...


So?? Hentikan lah player2 buruk kat blog korang yang tak de swis nak stop tuu.. Kat atas tuu lagi macam2 muzik yang korang boleh dengar ok..!! Radio kat atas tuu yang aku pakai skang.. Ada macam2 lagi bentuk dan size. cuma warna ada dua jenis jerr.. hitam dan putih. Kalau korang nak yang warna hitam atau bentuk yang besar sket pi amik kat sana ok..


Oh ya.. lupa plak nak bagitahu,, Koding di atas adalah merupakan seperti sebuah link sahaja utk mengubungkan blog korang dengan website yang menyediakan perkhidmatan radio percuma tuu.. So, jangan risau pasal blog berat atau lambat loading. Kotak follower korang yang besar kat bawah header tuu lebih berat berpuluh kali ganda ok..


Apa kata korang pon sama2 buat entri promot macam nih supaya mereka2 yang dok pasang player tak de swis tuu tukar pakai radio on9 yang macam nih?? Tak laa bingit sangat telinga nak masuk blog diaorang kan?? Korang dibenarkan copy paste entri ini.. Copy lahh,.. tak bagi credit kat aku pon xpe.. Asalkan korang turut berkempen mcm aku...


Thursday, June 30, 2011

Aku rindu......!! =_=

Assalamualaikum sumer...

hurm,...tgh2 mlm pown leh post entry bru...entry utk kali ney berkenaan ngn member2 aku dlu.... ttbe jew aku jdik rndu sgt kt dyeonwg...trgt blik msa2 jahiliah dlu...huhuhu.... rndu la kt fatin,ira,wan n liyana....  yg ttbe aku leh rndu ney kes fatin a.k.a gigi tag kn aku gmbr dyer g progrm ank angkt.....fatin seriously i really miss u... kt cney aku blajar idop tnpa ang....dr f1 till f5 xpenh brengang...pew yg ang xtau psl aku..sume nyer tauu...rndu saat gadoh n maki2 ngn ang.... tmbah2 time kter nges n fly outing....! rndunyer....aku hrp sgt ang xpnh lpakn aku tau.... ney antara pic2 aku n geng2 aku....

 (1)ok...kt start ngn pic ney dlu...ney pic mse ktaowg da esg xclap aku...aku ttbe touching dgr lagu standing in the eyes of the world...ase mcm huh...ssh nk ckp....
(2)ney plak gmbr aku ngn fatin and ira...ira ney roomate aku mse aku f2 till 4..miss her to...miss time bed time story ngn dyer...sbb ktaowng akn story mcm2 smpai warden baling batu kt tgkap aku smbil ckp....SITI AMIRA XTDO LG KEW?? waa...!! ayat power....heheh
(3)okk...ney gmbr agak gdik...gmbr time kt kelas aku....sje3 jew...heheh
(4)ney gmbr aku ngn fatin g fly....sbb pew ntah ktowg g fly...lpa dh...kngn...xclap aku time ney la kitaowng mcm org bodo ciap kna hon ngn kete lg...bangang...!
(5)pic ney plak time lps jamuan raya time f4...best day....heheh...ada mkna gler ary ney...ada cter dsebalik ary ney...
(6)perggghhh!! mka suci gla...mcm baby lak..hahah....time bla aku xpew ngt...nok jgn jeles..!heheh
(7)ney plak dkt toilet skool...besa la kaki nmpk camera sumer nk bedal..heheh...miss diz time
(8)ishhh! ney sapew yg ambek tah...malu...huhu
(9)hah...ney pic yg pling aku ska...nmpak sempoi jew...mse ney mlm ladies night kali ke2 anjran BWP xclap aku...comey la konon....bertemakn wrna merah,htam n putih....

Tuesday, June 28, 2011

Ttbe jew....! hehe...^_^

Assalamualaikum sumer..... ^_^

hurm....mksd ttbe jew utk tjok entry kali ney ialah sbb...tetbe jewla...pe bnda aku ckp ney....ok...otak xbpew nk btol sgt mlm ney....coz i got flu today after back from skool...! ney sume jgkit kt ko la effa... berair jew...huhu.... sbnrnye sjew jew aku nk tyang antara bnda2 yg pling aku syg.... nk tgok... jom....aku knlkn...hehhe....

ney moto kesygn aku....ilang ney aku crik smpai ke kubor...!

heheh...ney plak ikan aku....cyg dye...aku bg nma dye ami.... muahhxx...!
ney plak pneman aku tdow...waa...xdew ney xlena aku....my beloved spongebob....!


huh..ney plak...hehhe...agak syg la...ney adiah burfdy utk bby aku... aku ambk gmbr ney mlm sblm aku nk pos kt dye... miss u....! =)

hurm...pew ag erk bnda aku syg...ish2...lpe2.... xpew ada nti aku msokkn...muah...bye...>! Sabor jela...!

Thursday, June 16, 2011

Vacation at Sarawak...! ^_^

          
On 27th of may my family and I went to our hometown at Sarawak for spending our school holiday threre...Hard 4 me to express my feeling for this vacation...I thought disz must such a boring vacation bcoz for the 1st time in my life I felt did't want to go there... I think disz bcoz of my cousin...huh...! tired to think about disz...Really tired....!! But dis time I spend  my holiday at srwk,too many thing that I had learned...I went to long house on 30th of may...oh god! thanx bcoz my cousin not back there this year...bcoz I really don't know how to face her... should I 4give her about the past?? could I accept her and juz act like nothing happen?? could i do dat???  Ya allah berat btol dgaan mu...And could she accept me bcoz I know she also angry at me but why?? she start dis 1st...damn it...! spnjg cuti ney ati aku juz bperang ngn kisah lampau....I really miss our relationship like before...tp aku tau bnda ney xmgkin akn berubah...mgkin ada hkmah d'seblik semua ney... Ya Allah tbahkan hati hmbamu ini....

             Smbutan gwai taun ney xla brapa meriah sgt...aku pown xtau npew...mybe sbb rmai cousin aku yg xblik...tp mse kt umah pnjg ney bnyak yg aku blajar n knal org...aku mula kwn ngn bdk2 yg b4 ney anggap aku sombong...sorry... i not dat type...!juz xpndai nk brgaul ngn kowng...dis time i back to long house,i learn how to love him, i learn how to miss n rmber him...thanx Allah coz give me this chance..sbb slama ktaowng knal xpnh nk brjauhan selama 2...2 la...setiap yg brlaku da hkmahnyer...kali ney balik mmg shopping gler2... kasut,bju,suar,beg,mcm2 r....huh....hrga? xpyh kira la...big boss byr..huhu...staun skali jew nk blnja mcm 2...



               Last night at srwkb4 i go back to kedah, I met my cousin...huh...how to face her...?shit..! at last I start to interact with her......she asked me for a forgiveness...i said " it ok...let forget the past"...we actlike nothing happen but i know she just pretnding in front of me...i know she not accept me n forgive me truly from her heart...but i'm ok bcoz i had prdict diz will be happen....she told me dat she never cntc my ex again...but...!!at last i saw her msg with him...huh....! =( why you should lied to me?? perlu ke ko mnipu aku?? pew tjuan ko tipu aku lg...??juz nk sdpkn aty aku kew??! i really dissapointed with her...should she did like dis to me...? Allah maha berkuasa...idop umpama adanya hukum karma....setiap yg kta lakukan ada balsannya sma ada baik atau x...So i juz let them go...mls dh nk ambk port g...juz make me sick...! shit...!now juz forgt them and pretend nothing happen...( my life juz have too many pretanding than real)



          P/S: For my beloved cousin...if you read dis i just you wanna to know i really miss our relationship...even you did to me i still forgive u and i really wanna to let this go...i hope you will felt like me...i just miss our moment together especially last year..eventhough it was the worst year 4 me...aku xnk da jurang n kejanggaln dlm hbgn kita lg... so forgive me... -_- i miss you lilian.....

Tuesday, June 14, 2011

Kisah Cinta Teragung.... -_-





 Kisah cnta teragung....sbnarnye tjok ney smpena lagu hazama yg trbaru.... CINTA TERAGUNG....bez sgt lrik dye.... sumone dat i love really like dis song...n ble aku hyati blik lirik 2... sma mcm pew yg dye tgh wt utk aku...thanx bby...i really appreciate it..... stiap kali aku dgr of course aku nges...nges sbb ngt pew yg aku dh wt kt dye.... aku xpnh nk pk perasaan dye slamney...but he really patient to me...thanx bcoz i neva meet the guy like u.... napew dye sbr sgt ngn aku?? abg...syg mtx maap sgt.... tp...huh... it really hard for me 2 express wat i feel.... really hard for me to loving u like you loving me...


NEY LIRIK LAGU DYE.....

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu
Chorus
Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu
Ulang Chorus
Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku


#TP PALING YG AKU SEY SKALI KT PART.....

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu.....




Hurm....npew dye sgop wt pew sjew utk aku tp aku xpnh nk pk aty dye....xpnh nk k pew dye ase....skit aty,mrh sume dye buang dmi aku...tp aku....i really sory honey... keikhlasan dye mncintai aku yg bwt kn aku syg dye sgt.... bg aku xdew dh laki yg akn sbr mcm ner dye sbr ngn aku... thanx... syg akn cube pew yg trmpu utk bhagiakn abg.....

walau pe yg trjdi syg akn sntiasa ngt abg smpai akhr hyt syg... xpnh ada laki yg lyn syg dgn iklas mcm abg wt....i will try my best to appreacte u.....xpnh pew yg aku mntk yg dye xtunaikn...dye sgup wt pew jew utk aku....sgop ssh asalkan aku puas aty,,,, xpnh pk skit asal aku gmbra... dye la kwn aku,bf aku,soulmate aku.... bg dye aku ney idop dye...aku ney lilin utk terangi idop dye.... Allah mguji aku dgn khilangn n dye dtgkn cbran serta ujian yg sgt wtkn aku sdey tp Allah dh dtgkn aku pelangi n sesuatu yg lbeh baek dri yg sblom ney...Allah sentiasa mberikan sesuatu yg kta perlu bkn yg kta nak...

pew yg pnh aku ase slama ney terbls dgn khdiran dye.... my passion.... BABY BUHCUK... i hope he read dis for him to know how much i love and appreacite him... for ur informtion bby i really cant live without u... ble dye xdew bru aku sdr yg aku sbnrnya syg dye lbh dr yg len.... aku hrp dye tau 2... maaf sbb slma ney xpnh nk ckp mcm ney... keegoan aku lbh tggi dr sglanya smpai sggop skitkn aty dye dmi ego gler aku 2...damn...!






Lastly...thanx 4 everthing...n I LOVE U honey.....!
              created by: OnLyOnE SinDereLa....!

Friday, February 18, 2011

art street.....! luv it...!

hurm....today was a bored day.... while i was surf internet suddenly i was rembr about art street...damn... it so beautiful....! so creative for sumone who did it.... i hope i can be that creative... so enjoy by seeing this marvellous creative art by unknow pers0n....